Viisi päivittäistä rukousta​ - kuinka muslimit rukoilevat

Valmistautuminen rukoukseen

Ennen kuin aloitat rukouksen, tarkista että nämä viisi asiaa ovat kunnossa:

1. Tee wudu

Wudu on muslimeille pakollinen puhdistautumisrituaali ennen rukousta. Wudu on niin tärkeä, että jos joku ei tee sitä tietämättömyytensä, hajamielisyytensä tai välinpitämättömyytensä, vuoksi, Allah ei hyväksy hänen rukoustaan. Rakastettu profeettamme Muhammed (rauha hänelle) sanoi: “Salah ei ole hyväksytty ilman wudua” (Sahih Muslim, kirja 2, hadith 2).

PAINA TÄSTÄ niin saat tietää miten wudu tehdään.

2. Tarkista rukousajat

Jokaisella viidellä päivittäisellä rukouksella on tarkka aikansa, jolloin se täytyy suorittaa. Tässä ovat yleiset ohjeet:

  • Fajr – ennen aamun sarastusta
  • Dohr – keskipäivällä
  • Asr – iltapäivällä
  • Maghrib – auringonlaskun jälkeen
  • Isha – pimeän laskeuduttua

Vuorokauden mittaan tasaisesti jakautuneiden rukousten viisaus on siinä, että muslimit muistavat jatkuvasti Allahia. Rukoukset ovat tilaisuuksia anteeksiannon ja opastuksen pyytämiseen ja uskon lisäämiseen.

Nykyajan muslimit käyttävät rukousaikatauluja ja älypuhelinsovelluksia rukousaikojen määrittämiseen. Rukousaikataulun saa paikallisesta moskeijasta. Monien isompien kaupunkien moskeijoiden aikataulut löytyvät niiden nettisivuilta tai sosiaalisen median kanavilta.

3. Sovelias pukeutuminen

Muslimin tulisi pukeutua peittävästi. Profeetta Muhammed (rauha hänelle) neuvoi miehiä peittämään vähintään navan ja polvien välisen alueen. Naisia hän ohjeisti peittämään koko ruumiinsa, kasvoja ja käsiä lukuun ottamatta. Kummankin sukupuolen peitettävää aluetta kutsutaan nimellä “awra”.

4. Rukoile puhtaassa paikassa

On hyvin tärkeää rukoilla paikassa, joka on yleisesti ottaen puhdas. Jos et löydä puhdasta paikkaa, voit käyttää rukousmattoa alustana. Rukoilla voi monenlaisilla alustoilla, kuten ruohikolla, hiekalla, betonilla jne.

5. Määritä qibla

Qibla on se suunta, jossa Kaaba on omasta sijainnistasi katsoen. Se sijaitsee Saudi-Arabian Mekassa. Allah on käskenyt meitä kääntymään pyhää Kaabaa kohti rukoillessamme. Voit määrittää oikean suunnan rukouskompassin tai esimerkiksi älypuhelinsovelluksen avulla.

Nyt olet valmis aloittamaan rukouksen.