Opas Islamin harjoittamiseen - kuinka muslimit rukoilevat

Viisi päivittäistä rukousta

Islamiin kuuluu viisi päivittäistä rukousta: aamunsarastuksen, keskipäivän, iltapäivän, auringonlaskun ja pimeän laskeutumisen aikoina. Rukous antaa ihmisille säännöllisen yhteyden Allahiin ja auttaa heitä välttämään syntejä. Tämä Jumalan palvelemisen muoto käskee muslimeja muistamaan Herraansa päivin ja öin, paikasta riippumatta.

Rukousten nimet ja ajat ovat seuraavat:

  1. FAJR- aamunsarastuksen rukous: Fajr rukoillaan aamun sarastuksen ja auringonnousun välillä. Rukous koostuu kahdesta liikesarjasta
    (raka’a).
  2. DHUHR- keskipäivän rukous: Dhuhr rukoillaan auringon ohittaessa päivittäisen lakipisteensä. Rukous koostuu neljästä liikesarjasta (raka’ah).
  3. ASR- iltapäivän rukous: Asr rukoillaan keskipäivän ja auringonlaskun puolivälissä. Rukous koostuu neljästä liikesarjasta (raka’ah).
  4. MAGHRIB- auringonlaskun rukous: Maghreb rukoillaan heti auringonlaskun jälkeen. Rukous koostuu kolmesta liikesarjasta (raka’a).
  5. ISHA- Yörukous : Ishan voi rukoilla hämärän laskeutumisen ja aamunkoiton välillä, mutta suositeltavaa on tehdä se keskiyöhön mennessä. Rukous koostuu neljästä liikesarjasta (raka’a).

Tässä rukousoppaassa on kaksi osaa. Ensimmäisessä osassa kerrotaan miten valmistautua rukoukseen. Toisessa osassa annetaan tarkat ohjeet siitä, miten itse rukous suoritetaan.

Nämä viisi asiaa on tehtävä ennen rukouksen aloittamista. Voit käyttää tätä listaa valmistautuessasi päivittäisiin rukouksiisi.

Salahin suorittamiseen kuuluu eri asentoja, kuten seisominen, eteenpäin kumartuminen, maahan kumartuminen ja istuminen. Lisäksi on lausuttava rukoukseen kuuluvat sanat. Opettele suorittamaan salah niin kuin Profeetta (rauha hänelle) on opettanut meitä.